De DENKtank (19DTA)

De Denktank is specifiek gericht op ondernemers of leidinggevenden die eens kritisch willen blijven stilstaan bij hun zaak. We stappen met zijn allen even van onze ezel af. We laten een aantal thema’s passeren zoals wat is je USP? Hoe klanten vinden en houden? Hoe je eigen onderneming organiseren? Moet je aan productvernieuwing doen? Wat met kostencalculatie? In deze opleiding wordt er gemikt op de praktische bruikbaarheid. Elke deelnemer moet op het einde van de les naar huis met minstens één idee om ’s anderendaags toe te passen.

VOORKENNIS : Minstens een jaar ervaring als ondernemer of in een leidinggevende functie.

ALGEMENE LEERDOELSTELLING : Deze opleiding is specifiek gericht op ondernemers – bedrijfsleiders – leidinggevenden die kritisch willen blijven stilstaan bij hun zaak – onderneming. We laten een aantal thema’s passeren die bijdragen tot het verkrijgen van kennis nodig om je zaak- onderneming – afdeling beter en rendabeler te organiseren.

MEERWAARDE : In deze opleiding wordt er gemikt op de praktische bruikbaarheid. Elke deelnemer moet op het einde van de sessie naar huis met minstens één idee om ’s anderendaags toe te passen.

INHOUD : Wat is mijn USP? – Is mijn product uniek? – Marketing vanuit een originele invalshoek – Klanten zoeken en vinden – Wat met kostencalculaties? – Klanten managen – Moet ik alles zelf doen? – Ooit van een business plan gehoord? – Hoe organiseer ik mijn onderneming? – Kan ik groeien door te netwerken? – Moet ik mijn product- of dienstaanbod vernieuwen?

MATERIAAL : Verschillende werkboekjes, aangepast aan de sessies.

OPLEIDINGSDUUR : Deze opleiding is zowel als versneld traject (2 sessies van 3 uur) als in een uitgebreid traject (8 sessies van 2,5 uur) te volgen.