De DENKfabriek (19DFA)

Is je onderneming “FUTUREtense” ?  Het is een feit, klanten kijken eerst naar de waarden die je als bedrijf in je vaandel voert. Als daar een match is, komt het product aan bod. En kan je zelfs meerdere producten of diensten aan die ene klant die “JA” gezegd heeft verkopen. Het is slechts een van de trends die in de DENKfabriek aan bod zullen komen.

Het is immers aan de hand van de trends in deze maatschappij dat we opnieuw kijken naar het ondernemen en het managen van ondernemingen. Waar bij de DENKtank vooral de nadruk lag op het dagelijkse reilen en zeilen, ligt hier vooral de nadruk op het strategische aspect van het zakelijke leven. De geleerde inzichten zullen zeker nuttig zijn bij het uitschrijven van jaarplannen en visienota’s, maar ook in de natuurlijke evolutie van een onderneming.

VOORKENNIS : Het actief gevolgd hebben van een DENKtank vergemakkelijkt het instappen.

ALGEMENE LEERDOELSTELLING : Deze opleiding is specifiek gericht op ondernemers – bedrijfsleiders – leidinggevenden die kritisch willen blijven stilstaan bij hun zaak – onderneming. Hier gaan we aan de hand van de trends – zakelijke maar ook persoonlijke – die onze wereld grondig aan het veranderen zijn opnieuw kijken naar het ondernemen en het managen van ondernemingen.

MEERWAARDE : Deze opleiding is eerder strategisch van aard. We bouwen verder op de opgedane kennis van de DENKtank. Maar we gaan deze nu verder uitdiepen met een wat verder gelegen horizon met als doel sterk te staan als een onvermijdelijke aanpassing van product of dienst zich aandient. De geleerde inzichten zullen zeker nuttig zijn bij het uitschrijven van jaarplannen en visienota’s, maar ook in de natuurlijke evolutie van een onderneming.

INHOUD : De digitale revolutie – de invloed van productsamenstellers – de ongeduldige klant – producten en diensten op maat – groepsgevoel overheerst – het avontuur en de fantasie – relationele marketing – egonomics – de alerte consument – red onze wereld…

MATERIAAL : Verschillende werkboekjes, aangepast aan de sessies.

OPLEIDINGSDUUR : Deze opleiding is zowel als versneld traject (2 sessies van 3 uur) als in een uitgebreid traject (8 sessies van 2,5 uur) te volgen.